Splošni pogoji

  

Spletna trgovina www.osvezilci.com deluje v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

ALI JE REGISTRACIJA NA SPLETNO STRAN OBVEZNA?

Registracija in prijava na spletno stran ni obvezna, saj lahko po njej brskate brez težav tudi neregistrirani uporabniki. 

KAKO SE REGISTRIRAM?

Registrirate se na spletni strani www.osvezilci.com. Po opravljeni registraciji boste lahko dostopali do svojega računa (uporabniški profil, kjer so zapisani podatki, ki ste jih navedli ob registraciji – te podatke lahko tudi spreminjate) oz. pridobili pravico do nakupa izdelkov iz naše spletne trgovine. Uporabniško ime in geslo vas bosta nedvoumno povezovala z vašimi vnesenimi podatki, zato ste za njihovo točnost in pravilnost odgovorni sami (vsi vneseni podatki morajo biti točni in veljavni).

Registracijo lahko opravite le enkrat, v kolikor pa se vaši podatki spremenijo le-te popravite v vašem profilu.

CENE IN DDV

Vse navedene cene so v EUR ter že vključujejo predpisani DDV. Cene veljajo od 01.01.2014 in so nepreklicne, ter veljajo v trenutku nakupa za nakupe na spletni strani www.osvezilci.com.

IGOR FATUR S.P. d.o.o. skuša kar najbolje skrbeti za točnost in ažurnost podatkov, navedenih na spletni strani, vseeno pa lahko prihaja do nepravilnosti pri objavah cen, dobavnih rokov, opisov in lastnosti izdelkov. Ker se vse morebitne spremembe ne uspe vedno vpisati na spletno stran sočasno z nastankom spremembe, bo IGOR FATUR S.P. kupca vedno obvestila o spremembah ter mu omogočila preklic ali zamenjavo naročenega izdelka.

Prav tako bo IGOR FATUR S.P. kupca obvestila, v kolikor se tekom obdelave njegovega naročila cena artikla spremeni in skušala po svojih najboljših močeh najti primerno in zadovoljivo rešitev za obe strani. Pravne osebe oz. zavezanci za DDV so dolžni ob registraciji navesti tudi svojo davčno številko. IGOR FATUR S.P. d.o.o. si pridružuje pravico do spremembe cen (ter vsebinskih in tekstovnih sprememb) brez predhodnega obvestila.

NAROČANJE IN PLAČILO

V spletni trgovini www.osvezilci.com je možno plačilo po povzetju, po predračunu, preko paypala, kreditnih kartic. Pri plačilu po povzetju kurirju POŠTE SLOVENIJE ob dostavi oz. prevzemu plačate blago in poštnino z gotovino. Stroške embalaže ter pakiranja krije podjetje IGOR FATUR S.P. d.o.o.

DOSTAVA NAROČILA IN PLAČILO

Dostava naročila poteka preko podjetja POŠTA SLOVENIJE.  Po plačilu vam bo uslužbenec POŠTA SLOVENIJE naročeno blago dostavil na dom (v kolikor vas ne bo doma, vam bo pustil obvestilo.

Vsa naročila so odpravljena v roku ena do tri delovne dni po prejetju naročila/plačila (trudimo se, da vsa naročila, prejeta do 19.00 ure, odpošljemo še isti dan). V kolikor se zgodi, da določenega izdelka ni na zalogi, vas bomo o tem obvestili po e-mailu ali telefonu v roku treh delovnih dni od prejetja naročila in skupaj bomo poiskali nadaljnjo rešitev.

ODSTOP OD NAKUPA/NAROČILA

Kupec vse morebitne odstope od naročila sporoči na naslov narocanje@osvezilci.com ali na naslov IGOR FATUR S.P. d.o.o., Rožna dolina c.V/27, 1000 Ljubljana, s priporočeno pošto, v roku 14 dni od prejema blaga. Rok prične teči dan po prejemu blaga.

Vsa sprejeta in nepreklicna naročila (naročilo lahko prekličete v roku 1 ure po oddaji naročila, preko maila), ki jih bo IGOR FATUR S.P. d.o.o. sprejela preko spletne strani ali e-pošte se obravnavajo kot nepreklicna in jih bo IGOR FATUR S.P. sprovedla.

»Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga pisno sporoči, da odstopa od naročila, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je oddano v roku. Potrošnik mora najkasneje v 30 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Po prejemu blaga in ugotovitvi, da je to nepoškodovano, v nespremenjeni količini, nespremenjeni embalaži in originalno zapakirano, podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun kamor želi, da se vrne plačilo.«
(Vir: Zakon o varstvu potrošnikov, uradno prečiščeno besedilo, ZVPot-UPB2 (Uradni list RS, št. 98/2004, 126/2007)

REKLAMACIJE IN VRAČILA BLAGA

Kupec ima pravico, da vrne plačano blago brez kakršnekoli odškodnine. O namenu vračila mora kupec v roku 15 dni od prejetja blaga pisno obvestiti ponudnika na e-mail naslov: narocanje@osvezilci.com ali preko navadne pošte s priporočeno pošiljko. Čas za vračilo blaga poteče v 30 dneh po potrditvi prejetja obvestila o nameravanem vračilu blaga. Izdelki, ki jih vračate morajo biti zapakirani v originalni embalaži, v originalni količini in priložen mora biti račun. Vse stroške, povezane z vračilom blaga prevzame kupec, ki vrača blago. IGOR FATUR S.P. d.o.o. ni dolžna sprejeti pošiljk z odkupnino oziroma pošiljk, ki ne ustrezajo splošnim pogojem poslovanja. V roku petnajstih dni od prevzetja vrnjenega blaga vam bo IGOR FATUR S.P. d.o.o. povrnila plačilo ali zamenjala izdelek.

VAROVANJE PODATKOV

 

Spletna trgovina Osvezilci se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Vsi podatki o uporabnikih, pridobljeni preko spletnega mesta www.osvezilci.com, bodo uporabljeni izključno za potrebe poslovanja in pošiljanja promocijskega materiala. Vaši osebni podatki, ki jih trajno vnesete v bazo podatkov ob registraciji, ne bodo posredovani tretjim osebam. Za primere zlorab in vdorov v računalniški sistem ne prevzemamo nobene odgovornosti.

Vsa evidenca naročil se nahaja na sedežu podjetja na Rožna dolina c.V/27, 1000 Ljubljana. V primeru nejasnosti pri oddaji naročila, si lastnik spletnega mesta www.osvezilci.com, podjetje IGOR FATUR S.P. D.O.O., pridržuje pravice do navezave stika z naročnikom preko komunikacijskih sredstev na daljavo. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

 

INFORMACIJA O ZBIRANJU INTERNIH PODATKOV TRGOVINE IN SPLETNE TRGOVINE IGOR FATUR S.P. D.O.O. PRI PRIJAVI NA E-NOVICE

 

1. Katere podatke zbiramo: Poleg podatkov v vnosnem polju se bo zabeležil IP naslov računalnika iz katerega ste naredili prijavo, nadalje pa se bodo zbirali še čas odpiranja poslanih sporočil in čas klikov na povezave v sporočilih.

2. Kakšen je namen zbiranja: Podatke zbiramo za namene izvajanja aktivnosti neposrednega trženja in promocije za namen pošiljanja novic. Podatke o časih odpiranja in časih klikov pa za namen ugotavljanja vaše aktivnosti. S pomočjo teh podatkov bomo lažje ugotovili vaše želje, potrebe in zanimanja in vam bomo lahko na ta način posredovali za vas bolj zanimive in relevantne informacije

3. Koliko časa bomo podatke zadrževali: Dokler ne boste zahtevali izbrisa oz. se odjavili od prejemanja elektronskih novic.

4. Kje lahko prekličete soglasja in zahtevate izbris, izpis ali spremembo: To lahko naredite tako, da nam pišete na naš email naslov info@osvezilci.com. Od prejemanja obvestil se lahko kadarkoli odjavite na koncu vsake e-novice ali preko maila info@osvezilci.com.

5. S kom bomo vaše osebne podatke delili: Vaših osebnih podatkov ne bomo delili z nikomer.

 

AVTORSKE PRAVICE

Spletna trgovina www.osvezilci.com je v izključni lasti podjetja IGOR FATUR S.P. d.o.o. Pridržujemo si vse pravice in kakršnokoli posredovanje informacij iz spletnih strani v okviru www.osvezilci.com je dovoljeno zgolj in samo s pismeno odobritvijo lastnika, saj so na spletnih straneh lahko objavljeni podatki, katerih avtorske pravice se pritečejo tretjim osebam. Vsi kršitelji zakona o avtorskih pravicah bodo kazensko preganjani.

Pridržujemo si pravice do spremembe pogojev brez predhodnega obvestila.